درزگیری آسفالت

راه ابریشم » درزگیری آسفالت

درزگیری آسفات زمانی انجام می شود که آسفات ترک می خورد. آسفالت ها به دلیل تغییرات آب و هوایی، عبور کامیون ها و ترافیک های بسیار سنگین  و.. دچار ترک می شوند. این ترک ها به مرور زمان باعث آسیب بیشتر به آسفالت می شوند زیرا این ترک ها باعث نفوذ آب به لایه های زیرین آسفالت می شوند و درنتیجه آسفالت دچار دست انداز و پستی و بلندی می شود. در این مقاله قصد داریم شما را بیشتر با درزگیری آسفالت آشنا کنیم، بنابراین تا ادامه مطلب همراه ما باشید.

درزگیری آسفالت چیست

یکی از روش های نگهداری و جلوگیری از خرابی و آسیب به آسفالت ها درزگیری است که پیمانکاران، شهرداری ها و اداره های راه توسط آن عمر آسفالت را افزایش می دهند و در هزینه ها صرفه جویی می کنند.

ترک های آسفالت خیابان  به دلیل انبساط و انقباض ناشی از نوسان و تغییرات آب و هوایی رخ می دهد. این ترک خوردگی ها باعث نفوذ آب به بیس آسفالت شده و یکپارچگی و یکدستی آن را از بین می برد، که اگر این فرایند متوقف نشود و آب همچنان به لایه های زیرین آسفالت نفوذ کند، آسفالت  دچار دگردیسی می شود و پستی و بلندی در آن ها به وجود می آید.

درزگیری آسفالت فرایندی است برای جلوگیری از نفوذ آب به لایه های زیرین آسفالت و همچنین آسفالت هایی که به علت زیر سازی نامناسب، تحمل فشار بالای ناشی از ترافیک سنگین را ندارند. بعد از انجام این عملیات می توانند مانند یک ضربه گیر برای آسفالت جدید عمل کنند و مانع از ایجاد ترک بر روی آسفالت جدید شوند.

پیشگیری به وقع می تواند عمر آسفالت را 10 سال افزایش دهد. دقت داشته باشید که درزگیری آسفالت یک روش ترمیم است نه نوسازی آسفالت.

پر کردن ترک آسفالت

انواع مدل های ترک آسفالت

ترک های آسفالت در انواع و شکل های متفاوتی می باشند که در ذیل به معرفی آن ها می پردازیم.

ترک انعکاسی

ترک های انعکاسی/متقاطع

این گونه از ترک ها از یک طرف آسفالت به طرف دیگر امتداد دارند و یا از قسمت وسط به اطراف توسعه می یابد. علت این نوع از ترک ها، عدم ثبات کافی برای تحمل فشار های ناشی از تغییرات آب و هوایی است.

ترک طولی

ترک های طولی

این گونه از ترک ها در طول آسفالت رخ می دهند که معمولا با قسمت مرکزی آسفالت موازی هستند. علت ایجاد این ترک های طولی عدم ثبات کافی برای تحمل فشار ناشی از تغییر دمای هوا می باشد.

ترک بلوکی

ترک های بلوکی

ترک های بلوکی به شکل چهار ضلعی یا همان مربعی هستند که بزرگی این ترک ها  به 5/1 متر می رسد. علت رخ دادن این ترک ها نیز سنگینی ترافیک ها در بیس آسفالت است.

ترک سوسماری

ترک های سوسماری

ترک های سوسماری شبیه نقشه یا سوسمار می باشند که با درزگیری آسفالت ترمیم نمی شوند و باید برداشته شوند و دوباره پچ شوند.

درزگیری آسفالت با راه ابریشم

روش های درزگیری

درزگیری آسفالت به دو روش دستی و ماشینی می باشد.

روش دستی: دراین روش افراد به پر کردن ترک ها می پردازند که از کیفیت بالایی برخوردار نیست و زمان زیادی می برد و عمر آسفالت را خیلی بالا نمی برد و دوباره دچار ترک می شود.

روش ماشینی: در این روش ماشین های زیادی وجود دارد که به درزگیری آسفالت می پردازند که در کمترین زمان و با کیفیت بالا این خدمات را انجام می دهند. این ماشین های دزرگیری آسفالت، مواد را در ارتفاع معینی پخش و صاف می کنند.

اجرای درزگیری آسفالت توسط شرکت راه ابریشم (پیمانکاردرزگیری آسفالت)

درزگیری آسفالت یک روش بسیار مفید است تا مانع خراب شدن و ترک خوردن بیشتر آسفالت شود و هزینه کمی نسبت به تعمیر اساسی آسفالت دارد. درزگیری آسفالت نیز یک فرآیندی است که باید به خوبی انجام شود پس شرکتی که این کار را انجام می دهند باید با تجربه و کار بلد باشد تا با بهترین کیفیت عمر آسفالت را چندین برابر کند.

شرکت راه ابریشم یکی از شرکت های معتبر و عالی برای انجام دزرگیری آسفالت است. این شرکت با تجربه بالا و بهترین دستگاه بهترین درزگیری آسفالت را انجام می دهد.

ترک آسفالت

مراحل درزگیری آسفالت

بررسی و تشخیص خرابی آسفالت

اولین مرحله برای درزگیری آسفالت تشخیص نوع خرابی  ترک است تا روش مناسب و اندازه مواد را برحسب خرابی بدانید.

تراش

روتر ها به یک درام با تیغ های مجزا و مجهز می باشند که روی ترک های آسفالت حرکت می کنند و قابلیت مانور دارند که ترک ها را با ارتفاع و عرض مشخصی تراش می دهند.

پاکسازی

بعد از تراشیدن آسفالت آن را پاک سازی می کنند زیرا وجود الاینده ها و گرد و غبار در ترک ها بعد از تراشیدن باعث می شود که مواد به خوبی به جداره ها نچسبد. بنابراین باید سطح کاملا تمیز  و صاف باشد تا مواد به خوبی بچسبد و دوام داشته باشد.

حرارت دهی

در این مرحله هوای بسیار گرم را با هوای فشرده ترکیب می کنند برای پاکسازی بهتر درز ها و جداره ها و برطرف کردن رطوبت، تا مواد چسبندگی بالای داشته باشد. عواملی مانند سرما، رطوبت و آلودگی باعث می شوند تا مواد چسبندگی بالای نداشته باشد.

درزگیری با دستگاه

تزریق

در این مرحله که آخرین مرحله ی درزگیری آسفالت می باشد، ابتدا مواد پلیمری را با دستگاه های مخصوصی گرم می کنند، سپس به وسیله ی شلنگ تزریق آن مواد را روی درز ها  و ترک ها می گیرنند، سپس حرکت می دهند. بعد از اتمام عملیات سطح آسفالت را با استفاده از دستگاه های مخصوص متراکم می کنند.

اگر مواد پلیمری به خوبی گرم نشده باشد بعد از مدت زمان کوتاهی باعث خراب شدن و ترک خوردن درزگیری می شود.

در دزرگیری آسفالت باید توجه داشته باشید که اجرای درست درزگیری آسفالت و استفاده از مصالح با کیفیت برای افزایش عمر آسفالت لازم و ضروری می باشد.

4.3/5 - (6 امتیاز)